Til forsiden..

torsdag 15. juli 2010

OPEL treff i Øvre Eidfjord.

Øvre Eidfjord ligger ved Eidfjorden som er en forlengelse av Hardangerfjorden. Fra Vestfold er veivalget Nummedalen - Geilo - og over Hardangervidda. Tilkyttet vidda som Øvre Eidford er ligger natursenteret med faste utstillinger over geologi ,dyreliv og fauna. Ivo Caprinos supervideograf film gir en imponerende framstilling av en mektig natur, med innlevelseseffekter under helikopterturen opp og ned fjellsider og fossefall. Anbefales på alle måter. For den som ikke vil kjøre er stedet et utmerket utgangspunkt for turer på vidda.

Med høye fjell er fossefall et naturlig skue. Den kjente Vøringsfossen med skikkelig fall og lyd ble besøkt, da det er det første som du blir møtt med etter turen over vidda. Her denne dagen var det tåke !! så derfor ble bildet uklart. Alt er ikke lagt i rør men området er Sima kraftkommune.

Til treffet hadde det også kommet deltagere fra Sverige noe bilen under ilustrerer----


--- og fra Tyskland !!!!! Kjempemorro. Med åpnet panser trengs mer kjøling etter stigninger og tunnellkjøring ?? Turen langs norske "Autobahn" med tælehiv er tøffe saker.



I natursjønne omgivelser står Kadetter oppstillt og venter på bedømmelse. Selv måtte Kadetten min tilbringe dagene på Blårøyk og lager, for uten bremser går det ikke å dra til Vestlandet. Ved opptelling sees mellomrom mellom bilene der skulle den ha vært.


--og for den som ikke vet det .... Opel laget sykler også og her er en del eksemplarer blitt utstillt, eiet av en ihuga Opelfan fra Eidsvoll. Kan samtidig nevne at Opelbrødrene var besatt av fart og ville ideer og skal visstnok enda skal inneha hastighetsrekord for sykkel satt på bane med opptrekk(drahjelp) til utrolige 184 km/t. Riktig eller ikke !!!!!





-- blant alle skinnende Opelbilene var klenodier som vitner om innsats og vilje til å restaurere objekter tilbake til andre tider. Legg merke til helt til høyre Opel Kapitan 1939.



--- og så var det den "forferdelige" motor ungdommen som under har funnet sitt rette element med biler stylet til det de vil ha med farger og høytalere med musikk som stod i stil til aldersgruppen. Standard eller ikke !!!! Er dette noe å tenke på også for TAK


--- og så var det enda mer Sverige. Ekvipasjen som deltok som bildet under høstet stor oppmerksomhet med sitt tidsriktige utstyr og bekledning. Ifølge eier var alt svensk bortsett fra bilen da. Campingvogna var svenskprodusert luksusutgave av 50 tallets campingliv. Eier hadde restaurert ,som vanlig , alt fra bunnen og opp. Campingvogna hadde rammeverk av tre og dekket utvendig med plater som var spikret til rammen. Ikke nok med at antallet 2500 spiker skulle bankes inn var det største problemet å finne orginal spiker !!!! --- det tok 2 år --- og da var det bare å spikre da.


------ servicebil av Opeltype med Opel bakpå som senere skulle leveres til ny eier. Går utfra at den var kjørbar!!!!



---- oppbruddet , snart var alt over for i år og de som ikke skulle kjøres ble fraktet.


--- men først var det "festmiddag" med grill av sommerkoteletter og pølser med tilbehør av potetsalat, salat og dessert karamell-/el. sjokoladepudding. Som vanlig gikk tiden fort og med koteletter som ikke hadde tint(fortsatt frosne), og 190 påmeldte til middag, ikke alle kom riktignok, så ble tidsfaktoren pressende. Her er Opelmekanikere i sving med demontering av koteletter før grilling, og som vanlig i den bransjen ble alle problemer løst noe forsinket.

Middagen var høydepunktet og en hyggelig avslutttning på et positivt treffet 2010.

---- og så gikk turen til Vestfold igjen, riktignok ikke i "veteranen", men med Rekord - 84 den var kjekt å ha på en slik tur, og så er det bare 4 år igjen til den er veteran, om ikke reglene blir forandret. At bilen ikke ble godtatt til utstilling som etteranmeldt ....... får så være. Vi dro begge to hjemover med verkstøysett på 150 deler fra "Biltema" i kofferten, og den hadde vi ikke med oss oppover men vi kjøpte lodd istedet !!!!!! Og så var det Kadetten ---- den står fortsatt på "Blårøyk" kanskje neste år blir det tur igjen, jeg håper det.

Og til alle TAK medlemmer som ikke har mulighet til Opeltreff(eksklusiv gruppe) , har dere bilder fra treff dere har vært med på , eller en historie send noen ord.

Ingen kommentarer: